پینه پاشنه پا، قسمتی از پوست ضخیم و سخت شده بر روی پاشنه پاهای شما است که معمولاً در اثر فشار آمدن به پاشنه یا اصطکاک مداوم در آن بخش ایجاد میشود. درمان پینههای روی پاشنه به دلیل این که میتواند بر روی ظاهر پای شما تأثیر منفی بگذارد و باعث ایجاد ناراحتی در آن ناحیه شود، بسیار اهمیت دارد.
بر این اساس، در ادامه مقاله میخواهیم ابتدا شما را با مفهوم پینه بستن پاشنه پا، علائم و علتهای به وجود آمدن آن آشنا کنیم و در پایان، روشهای درمانی مناسب را برای از بین بردن پینه پاشنه ارائه کنیم.
پینه پاشنه پا چیست؟
پینه پاشنه پا، نواحی سفت و ضخیمی از پوست شما است که در اثر استفاده نکردن از کفش نامناسب یا پابرهنه رفتن، در قسمت پاشنه پاهایتان ایجاد میشود و شکل نامنظمی دارد.
پینهها در ابتدا دردناک نیستند، اما با ضخیم شدنشان و ایجاد ترک بر روی آنها به مرور زمان دردناک میشوند و باید درمان شوند.
پینه پاشنه پا، یک ناحیه بزرگ و پهن از پوست پاشنه پاهای شما است که علائم زیر را دارد:
- وجود پینه در پاشنه باعث میشود پوست آن قسمت، خشک شود و به حالت پوسته پوسته در آید.
- پوست پاشنه، سفت و سخت میشود.
- پوست آن ناحیه، ضخیمتر از سایر نواحی میشود.
- با لمس کردن پوست پاشنه پایتان، احساس زبر بودن یا خشن بودن به شما دست میدهد.
علت پینه بستن پاشنه پا
علت پینه بستن پاشنه پا میتواند در اثر فشار یا تحریک و مالش مداوم پاشنه پا ایجاد شود که در ادامه، شایعترین دلایل به وجود آمدن این پینهها را بیان میکنیم:
- معمولاً، در زمانهایی که کفش نامناسب و تنگ به پا میکنید، جوراب زیر کفش نمیپوشید یا کفشی استفاده میکنید که دارای ضایعهای در قسمت پاشنههایتان است و باعث ساییده شدن پوست آن ناحیه میشود، این پینهها بر روی پاشنه شما به وجود میآیند.
همینطور، خانمهایی که به طور مکرر، کفشهای پاشنهبلند میپوشند، بر اثر فشار رو به پایینی که در ناحیه پای آنها موقع راه رفتن وجود دارد، اغلب، پینههایی در قسمت پاشنه پای آنها ایجاد میشود.
- ایستادن، راه رفتن یا دویدن به مدت طولانی از عوامل دیگر ایجاد پینه پاشنه پا هستند.
- انجام فعالیتهای ورزشی یا سرگرمیهای فیزیکی و کارهایی که به پاهای شما فشار وارد میکنند و باعث اصطکاک زیاد در ناحیه پاشنهها میشوند هم به ایجاد پینه کمک میکنند.
- همچنین، افرادی که چاق هستند هم معمولاً به دلیل این که فشار زیادی بر روی پاهایشان است از پینه پاشنه پا رنج میبرند.
روشهای درمان پینه پاشنه پا
پینه، اگر درمان نشود، ممکن است ناحیه بزرگتری از پاشنه شما را تصاحب کند و باعث ایجاد عفونت یا احساس درد در آن ناحیه شود. این میتواند راه رفتن شما را با مشکل روبهرو کند و یا در بدترین حالت، ممکن است شما را به سمت مصرف آنتیبیوتیک یا حتی درمان جراحی سوق دهد؛ بنابراین، سعی کنید در همان وهله اول که پینههای کوچکی دارید، با درمان پینه پاشنه پای خود، آنها را از بین ببرید.
اما روشهای رفع پینه پاشنه پا چیست؟ شما میتوانید پینه پاشنه پا را با نرم کردن و صاف کردن پوست ناحیه آسیب دیده و به روشهای زیر درمان کنید:
۱٫ پاشنه پایتان را تمیز و مرطوب نگه دارید.
اگر دچار پینه پاشنه پا شدهاید، سعی کنید پاشنه پاهایتان را با شویندههای آبرسانی که حاوی مواد مرطوبکننده مثل گلیسیرین، سرامیدها، اسید هیالورونیک و بلغور جو دوسر هستند، بشویید تا پوست آن ناحیه بعد از شستشو خشک نشود.
همچنین، بعد از حمام یا دوش گرفتن، باید فوراً از یک کرم مرطوبکننده بر روی پاشنه خود استفاده کنید تا مقداری از آب روی پوست آن حفظ شود. توصیه میشود، حداقل دو بار در روز، پاشنه پاهایتان را مرطوب کنید و از جورابهای نخی برای حفظ رطوبت بیشتر استفاده کنید.
۲٫ سلولهای مرده پوست پاشنه پاهایتان را از بین ببرید.
از بین بردن سلولهای مرده پوست، کمک میکند تا نفوذ مرطوب کنندهها به پاشنه پای شما آسانتر شود؛ بنابراین، سعی کنید پاهای خود را به مدت ۱۵ دقیقه در تشت آب گرم خیس کنید و به آرامی با لیفهای گیاهی، سنگپا یا سوهان پا اقدام به پاکسازی پوستهای مرده پاشنه پای خود کنید. همچنین، شما میتوانید از محلولهای آب و سرکه سیب یا جوششیرین و آبلیمو برای از بین بردن پوستهای مرده پاشنه خود استفاده کنید.
بعد از آن، از لوسیونها و مرطوب کنندههایی که حاوی مواد لایهبرداری مثل لاکتات آمونیوم، اسید سالیسیلیک و اوره هستند برای تکمیل درمان پینه پاشنه پای خود استفاده کنید.
۳٫ از کفش مناسب استفاده کنید.
علاوه بر مرطوب نگه داشتن پوست، برای رفع پینه پاشنه پای خود باید کفشهای راحت بپوشید و از وارد کردن فشار بی مورد به پاهایتان خودداری کنید.
از طرف دیگر، قرار دادن پاشنهها در داخل کفشهایی که کفی سختی دارند هم میتوانند باعث ایجاد پینههای بیشتر و افزایش فشار بر روی پاشنههای شما شوند.
پس سعی کنید کفشهایی با فرم و سایز متناسب با پاهایتان تهیه کنید و خرید کفش را به ساعات پایانی روز که اندازه پاها به بزرگترین سایز خودشان میرسند، موکول کنید.
۴٫ پینهها را با جسم تیز نتراشید
هرگز سعی نکنید برای رفع پینه پاشنه پا از یک جسم نوکتیز مثل تیغ برای تراشیدن آنها استفاده کنید؛ چرا که انجام این کار نه تنها به درمان پینه پاشنههای شما کمک نمیکند بلکه پوست آن ناحیه را نازک و خطر عفونت را بیشتر میکند. در صورتی که دچار عفونت شوید، باید به دنبال درمانهای پزشکی باشید تا مشکل جدیتری برای شما ایجاد نشود.
۵٫ عمل جراحی
در موارد حادتر که از بیماریهای مادرزادی و مشکلات ناهنجاری در ساختار پای خود رنج میبربد یا پاشنه شما دچار عفونت شده و راه رفتن عادی برایتان ناممکن شده است، این امکان وجود دارد که پزشک متخصص با انجام معاینات بصری از وضعیت پینههای پاشنه شما، درمان جراحی را به شما پیشنهاد کند؛ اما معمولاً، این کار در حالت عادی توصیه نمیشود؛ چرا که بعد از درمان، با این که پوست شما، ظاهر یکنواخت و مناسبی پیدا میکند اما اگر پاشنه شما مجدد در معرض فشار یا اصطکاک قرار بگیرد، احتمال بازگشت پینه پاشنه پاهایتان در هر زمانی وجود خواهد داشت.
سایر نکات مراقبتی پینه پاشنه پا
در ادامه، مواردی را بیان میکنیم که میتواند به شما در از بین بردن پینه پاشنه پاهایتان کمک کند:
- از پدهای سیلیکونی در زیر جوراب یا داخل کفشتان استفاده کنید. انجام این کار به محافظت از پینه در برابر تحریکات یا فشار بیشتر کمک میکند و درد آن را کاهش میدهد.
- سعی کنید ناخنهای پایتان را کوتاه نگه دارید و اگر پاهایتان عرق میکند، از پودر عرقگیر پا برای خشک نگه داشتن پاهایتان استفاده کنید.
- اگر پینههای پایتان دردناک است، از یک کمپرس آب سرد استفاده کنید تا درد و تورم آن را به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه کاهش دهید.
- اگر دیابت دارید، گردش خون ضعیفی دارید، مستعد عفونت هستید یا پوست ظریفی دارید، سعی نکنید پینهها را خودتان درمان کنید. در این مواقع بهتر است آنها را به یک پزشک نشان دهید.
جمعبندی
پینه پاشنه پا، درواقع راه دفاعی بدن شما برای محافظت از پوست زیرین پایتان در برابر تحریک و فشار است.
بیشتر پینهها، جدی نیستند و شما معمولاً میتوانید آنها را در خانه و به روشهایی که در این مقاله بیان کردیم، درمان کنید؛ اما اگر دیابت یا بیماری زمینهای دیگری دارید که ممکن است خطر عفونت را در ناحیه آسیب دیده، افزایش دهند، حتماً با یک پزشک متخصص در تماس باشید.
/
5
(
16
امتیاز
)